از ساعت به مدت

رادیو پیام

ياد شهيدان وطن

توصیه‌های تغذیه‌ای متخصصان برای مقابله با گرمازدگی

یك متخصص تغذیه با تأكید بر اهمیت مصرف صحیح و تدریجی مایعات خنك (نه یخ‌زده)، توصیه‌هایی برای تغذیه مناسب افراد گرمازده ارائه داد.

1404/04/22
|
10:09
|

متخصص تغذیه با بیان اینكه نوشیدن مایعات در شرایط گرمازدگی امری ضروری است نیز گفت: مایعات مصرفی نباید بسیار سرد باشند و دمای مناسب برای مایعات خنك در حدود 12 تا 15 درجه سانتی‌گراد است.

به گفته كشاورز؛ مایعات بسیار سرد، مانند آب حدود 4 درجه، می‌توانند موجب گرفتگی عضلات معده و ماندگاری طولانی‌تر آن در معده شوند كه برای فرد گرمازده مطلوب نیست.

وی ادامه داد: در چنین شرایطی استفاده از سرم‌های خوراكی یا نوشیدنی‌هایی كه حاوی الكترولیت هستند، بسیار كمك‌كننده است و برای نمونه، می‌توان شربتی متشكل از آب، عسل، نعناع و عصاره‌های گیاهی تهیه كرد كه ضمن تأمین آب، سدیم، پتاسیم و منیزیم بدن را نیز جبران كند.

كشاورز گفت: نباید تصور كنیم كه صرفاً با نوشیدن حجم زیادی مایعات مشكل برطرف می‌شود و مایعات باید جرعه‌جرعه و تدریجی مصرف شوند؛ مثلاً در طول یك ساعت، 250 تا 500 سی‌سی مایعات به فرد داده شود تا بدن فرصت جذب و تنظیم تعادل مایعات را داشته باشد.

در موارد شدید، نیاز به مراقبت‌های پزشكی است

كشاورز افزود: در مواردی كه فرد دچار گرمازدگی شدید شده و علائمی مانند كاهش سطح هوشیاری یا غش بروز می‌كند، بلافاصله باید در محیطی خنك یا سایه قرار بگیرد و لباس‌های اضافه از تن او خارج شود و بدن با پارچه‌ای نم‌دار و خنك به‌آرامی سرد شود. استفاده از یخ توصیه نمی‌شود.

نوشیدنی تقویتی خانگی برای شرایط بحرانی

وی ادامه داد: برای كمك به بازیابی الكترولیت‌های از دست رفته، می‌توان یك محلول خانگی تهیه كرد كه شامل یك لیتر آب، یك قاشق غذاخوری عسل، یك قاشق چای‌خوری نمك و 2 تا 3 قاشق غذاخوری آب كرفس باشد، این نوشیدنی طبیعی، علاوه بر سدیم و قند طبیعی، حاوی پتاسیم و منیزیم نیز هست كه به بهبود وضعیت فرد كمك زیادی می‌كند.

نقش سبزی‌ها در بازسازی بدن پس از گرمازدگی

به گفته كشاورز، استفاده از آب سبزی‌های تازه مانند كرفس، جعفری یا نعناع در چنین نوشیدنی‌هایی، می‌تواند به‌طور مؤثری در بازیابی تعادل الكترولیتی و خنك‌سازی بدن مؤثر باشد.

دسترسی سریع
یاد شهیدان وطن