حضرت امام فرمودند: اخطار می كنم كه اگر دست از این برادر كشی بر ندارند و لشگر گارد به محل خودش برنگردد، تصمیم آخر خود را به امید خدا می گیرم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مراكز استان ها، شب گذشته كه درگیری های شدیدی بین نیروی هوایی و لشگر گارد صورت گرفته بود،امروز با شدت بیشتری ادامه یافت
در آغازین ساعات بامداد روز بیست ویكم بهمن ماه ، با خروج آمبولانس های مركز آموزش دوشان تپه، یكی از سربازهایی كه موفق به فرار شده بود با اعلام گزارشی از درگیری های داخل پادگان، تعدادی اسلحه را كه توانسته بود با خود به بیرون بیاورد، در اختیار مردم قرار داد .به این ترتیب اولین سلاح ها به دست مردم افتاد.
فرماندار نظامی تهران در اعلامیه شماره چهل خود، ساعات حكومت نظامی را از ساعت چهار و نیم بعدازظهر تا ساعت پنج صبح افزایش داد. پس از شدت گرفتن حملات مردم به كلانتری ها و پادگان ها، فرماندار نظامی تهران در همین روز ساعت منع عبور و مرور را تا ساعت دوازده ظهر روز 22 بهمن افزایش داد.
بختیار در مجلس سنا اعلام كرد كه حاضر به مذاكره است.
حضرت امام خمینی در رابطه با حكومت نظامی اعلام شده از طرف فرماندار نظامی تهران، آن را ملغی اعلام كردند و گفتند: اعلامیه امروز حكومت نظامی خدعه و خلاف شرع است و مردم به هیچوجه به آن اعتنا نكنند ... اخطار می كنم كه اگر دست از این برادر كشی بر ندارند و لشگر گارد به محل خودش برنگردد ... تصمیم آخر خود را به امید خدا می گیرم.
ستاد امام با بلندگو لغو اعلامیه های فرمانداری نظامی ( منع رفت و آمد ) را در سطح تهران اعلام كرد.
كلانتری های 9و10 و 11و 14 و 16 و 26 و همچنین كلانتری نارمك به دست مردم سقوط كرد.
تیپ زرهی قزوین كه برای تقویت نیروی دفاعی حكومت نظامی وارد تهران شده بود،در خیابان سپه با مقاومت سخت مردم مواجه شد.
سپهبد رحیمی، فرماندار نظامی تهران و حومه، طی دستورالعملی به یگان های تابعه خود، از آنها خواست تا بی درنگ همه رهبران نهضت را دستگیر و با هواپیما به یكی از جزایر منتقل نمایند. همراه این دستورالعمل، لیستی از اسامی صدها نفر كه باید بازداشت شوند، الصاق شده است كه در رأس آنها نام حضرت امام، آْیت الله طالقانی و مهندس مهدی بازرگان، به چشم می خورد.
مردم چند تانك و زره پوش را كه عازم فرح آباد برای جنگ با نیروی هوایی بودند، از كار انداختند.
صدها اتومبیل شخصی، در حالی كه همه صندلیهای جلو و عقب خود را پر از ملافه های سفید و دارو و غذا كرده بودند،به طرف نیروی هوایی در حركت بودند.
جلسه شورای امنیت،متشكل از بالاترین مقامات ارتشی و نظامی ساعت 6 بعدازظهر،برای بررسی اوضاع كشور برگزار شد.
در نیمه های شب به محل اسلحه سازی حمله شد.
امشب شب 22 بهمن است؛ فردا آغازی دگر است؛ فردا طلوعی دیگر برای ایران است؛ امشب آخرین شب ظلمت و تاریكی است؛ فردا نوری تازه به این ملت می تابد.
امشب طنین الله اكبر در ایران می پیچد، امشب همه مردم پایان نظام سلطنت و وابستگی را فریاد می زنند.