گزارش؛ فصلی جدید در مجمع تشخیص مصلحت نظام

با انتخاب آیت الله آملی لاریجانی فصلی جدید در كاركردهای مجمع تشخیص مصلحت نظام آغاز شد.

1397/10/11
|
11:43
|


به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با انتخاب آیت الله آملی لاریجانی فصلی جدید در كاركردهای مجمع تشخیص مصلحت نظام آغاز شد.

مجمع تشخیص مصلحت نظام یكی از اركان مهم نظام كه در كلام رهبری تعبیر به هیت مستشاری رهبری هم میشود /یعنی همان كه رهبری درباره اش تاكید می­ كنند باید مصلحت نظام را با نگاهی بلندمدت و نه روزمره، مد نظر قرار دهد.
شورایی كه تاریخچه اش به اختلافات شورای نگهبان و مجلس می رسد وقتی تصویب برخی مصوبات به بن بست می رسد و ریاست وقت مجلس طی نامه‌ای ازامام تقاضای راه حل می كنند. درنهایت هم با هوشیاری و ابتكار امام در 17 بهمن 66 ، شورای اصلاح قانون اساسی تشكیل و ایت الله خامنه ای ریس جمهور وقت با انتصاب از سوی امام عهده دار ریاست این مجمع میشوند .
سال 68 هم پس از رحلت امام خمینی ره و انتخاب آیت الله خامنه ای بعنوان رهبر انقلاب ، آقای هاشمی رفسنجانی كه با برگزاری انتخابات ، بعنوان رییس جمهور برگزیده شده بود ، از سوی رهبر انقلاب به ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام هم منصوب می شود و پس از پایان ریاست جمهوری هم با حكم رهبری عهده دار این مسئولیت می شوند
مجمعی كه دارای 44 نفر عضو ثابت و به تناسب موضوعات مهم دارای یك یا چند عضو میهمان است، وظایف مجمع گسترده است .
جلسه ای كه در كنار ایفای نقش مشاوری كارامد و مورد اعتماد برای رهبر، از سال 77 تا اسفند 84جمعاً 28 سیاست كلی از مسایل كلان اجتماعی و سیاسی تا اقتصادمقاومتی را تصویب و برای ابلاغ تقدیم رهبری كرده است .
پس از فوت ایت الله هاشمی رفسنجانی در سال 95 ، ابتدا به مدت یكسال ایت الله موحدی كرمانی ریس موقت و سپس با حكم رهبر انقلاب ، ایت الله هاشمی شاهرودی برای یك دوره پنجساله ،ریاست مجمع را عهده دار می شوند
آیت الله شاهرودی بدلیل بیماری ، پس از چند ماه ، عملا امكان اداره مجمع را ندارد، در غیاب ایشان ، ایت الله موحدی كرمانی ریاست موقت مجمع را عهده دار می شود.
پس از فوت ایت الله هاشمی شاهرودی در سوم دیماه امسال هم ،در فاصله كوتاهی ، دیروز ، رهبر انقلاب اسلامی ، د ر حكمی ایت الله املی لاریجانی را بعنوان ریس مجمع تشخیص مصلحت نظام انتخاب میكنند .

آیت الله املی لاریجانی 56 ساله، تجربه دودوره ریاست بر قوه قضائیه و سابقه سه بار حضور در شورای نگهبان و سه بار هم حضور درمجلس خبرگان رهبری را دركارنامه دارد ،ایشان دركنار این مسئولیتها همچنین از جایگاه علمی بالایی در حوزه ، برخوردار هستند و تاكنون دهها كتاب تدوین و​تالیف و ترجمه كرده اند و رییس هیات امنای دانشگاه امام صادق ع هم هستند.
در كنار این مسئولیتها نكات مهی هم درحكم رهبری خطاب به ایت الله آملی لاریجانی آمده است ، نكاتی از تكیه برنقش محوری مجمع دراداره و قوام و استحكام نظام تا سامان یابی هرچه سریعتر اركان مجمع با حضور ایشان / مسئولیتی كه قراراست دراین دوره عهده دار تغییراتی مهم درساختار و محتوای ان باشد تا كار سیاستگذاری و نظارت براین سیاستگذاری ها با قدرت و قوت بیشتری ادامه یابد .
به نظر می رسد با توجه به تجارب آیت الله آملی لاریجانی در مدیریت كلان نظام و همچنین با توجه به سوابق علمی ایشان ، و با در نظر گرفتن رده سنی ایشان در مقایسه با روسای قبلی مجمع تشخیص مصلحت نظام ، افق جدیدی درفعالیتهای مهم و پیش روی مجمع گشوده خواهد شد.

دسترسی سریع