شرایط جدید پیش روی كشور دائم نیست
معاون اول رئیس جمهور گفت: كالاهای اساسی، دارو و نیازهای ضروری مردم باید با ارز رسمی تأمین شود و به وفور در اختیار جامعه قرار گیرد.
شرایط جدید پیش روی كشور دائم نیستبه گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، اسحاق جهانگیری ظهر امروز (دوشنبه) در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، تاكید كرد: باید در شرایط جدید پیش روی كشور از زندگی آحاد جامعه مراقبت كنیم و اجازه ندهیم كه وضعیت معیشتی مردم به خصوص طبقات ضعیف دچار آسیب شود.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به گزارش دبیرخانه ستاد در خصوص راهكارهای مواجهه فعالانه با تحریم ها،گزارش ارائه شده را مثبت ارزیابی كرد و افزود: امریكا پیش از آنكه تحریم ها را اجرایی كند و به تعبیر خودشان جنگ اقتصادی علیه ملت ایران راه بیندازد، در صدد تاثیر بر افكار عمومی مردم است و می خواهد با تخریب امید و اعتماد مردم به آینده، اهداف سیاسی و برنامه های تحریمی خود را در ایران عملیاتی كند.
وی با تاكید بر اینكه وضعیت جدید پیش روی كشور دائم نیست و در مقطعی كوتاه مدت خواهد بود، تصریح كرد: اگر بتوانیم این وضعیت را به خوبی مدیریت كنیم و كشور را از این مرحله عبور دهیم، اقتصاد كشور به ثبات خواهد رسید و شاخص های اقتصادی دوباره مثبت خواهد شد.
آقای جهانگیری توجه به وضعیت مردم و تامین نیازهای اساسی جامعه را نخستین اولویت و مهم ترین دستور كار تیم اقتصادی دولت دانست و با تاكید بر اینكه باید به گونه ای برنامه ریزی كنیم كه آثار تحریم در زندگی مردم به حداقل برسد، از سازمان برنامه و بودجه خواست راهكارهای لازم را برای تامین منابع مالی مورد نیاز به منظور كمك به وضعیت معیشتی مردم تدوین و با كمك وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی زمینه اجرایی شدن بسته پیشنهادی برای كمك به معیشت مردم را فراهم كند.
رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی ادامه داد: البته تحریم علاوه بر مشكلات، فرصت هایی نیز برای كشور به همراه دارد كه یكی از این فرصت ها در بخش صنعت است كه با تغییرات نرخ ارز فرصتی برای افزایش تولیدات داخلی و خودكفایی و نیز افزایش صادرات خواهد بود و باید با برنامه ریزی از این فرصت استفاده مطلوب كرد.
معاون اول رئیس جمهور همچنین با اشاره به گزارش دیگر دبیرخانه ستاد در خصوص راهكارهای مدیریت بازار ارز گفت: بانك مركزی با جدیت به دنبال بازنگری سیاست های ارزی و ارائه بسته پیشنهادی جدید برای مدیریت بازار ارز است كه لازم است پس از نهایی شدن بسته بانك مركزی، همه دستگاه های ذی ربط نیز هماهنگی های لازم را برای اجرایی شدن این بسته پیشنهادی و مدیریت بازار ارز انجام دهند تا ثبات به بازار ارز كشور برگردد.
در این جلسه دكتر پزشكیان نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی نیز با تاكید بر ضرورت كنترل هزینه ها در همه بخش ها گفت: با كاهش هزینه های دستگاه های دولتی و سایر بخش ها، شاهد آثار مثبتی در صرفه جویی منابع مالی و امكان كمك به قشرهای ضعیف جامعه خواهیم بود.
در این جلسه كه وزرای امور اقتصادی و دارایی؛ نفت؛ ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ صنعت، معدن و تجارت؛ راه و شهرسازی؛ دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح؛ جهاد كشاورزی؛ نیرو؛ تعاون، كار و رفاه اجتماعی و فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ رئیس سازمان برنامه و بودجه؛ معاون علمی و فناوری رئیس جمهور؛ معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده؛ رئیس سازمان میراث فرهنگی؛ رئیس سازمان امور اداری و استخدامی؛ رئیس سازمان صدا و سیما؛ رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی و رئیس اتاق بازرگانی نیز حضور داشتند، نماینده سازمان برنامه و بودجه كشور گزارشی از راهكارهای مواجهه فعالانه با تحریم ها ارائه كرد.
در این گزارش كه حاوی راهكارهای كاهش آثار تحریم ها بر بازار ارز و معیشت مردم بود مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و مقرر شد این راهكارها در اسرع وقت در دستگاه های اجرایی بررسی و نظرها به دبیرخانه ستاد ارائه شود.