لایحه تجارت با رأی نمایندگان مجلس در صحن علنی بررسی خواهد شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ تقاضای نمایندگان درباره نحوه بررسی لایحه تجارت صبح امروز در صحن علنی به رأی گذاشته شد كه از مجموعه 229 نماینده حاضر با 146 رأی موافق، 58 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع نمایندگان با لغو رسیدگی به لایحه تجارت طبق اصل 88 قانون اساسی موافقت كردند. بنابراین این لایحه پس از بررسی در كمیسیون مربوطه در صحن علنی مجلس بررسی می شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در این زمینه گفت: لایحه تجارت لایحه دولت است كه در مجلس ششم تقدیم مجلس شد و بعد از آن در مجالس هفتم و هشتم هم در مورد آن بررسی هایی صورت گرفت اما با توجه به اینكه مواد آن زیاد بود تصمیم گرفته شد كه براساس اصل 85 قانون اساسی تنها در كمیسیون مربوطه رسیدگی و به شورای نگهبان ارائه شود.
لاریجانی افزود: البته شورای نگهبان ایرادی گرفت مبنی بر اینكه در موارد ضروری باید اصل 85 لحاظ شود البته از نظر ما ضرورت را مجلس تشخیص می دهد.
وی گفت: بنابر این مدتی طول كشید تا این لایحه به مجلس دهم رسید و با موافقت نمایندگان رسیدگی اصل 85 آن لغو و پس از بررسی كمیسیون در دستور كار صحن علنی قرار می گیرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی بعد از پایان رأی گیری هم افزود: با توجه به رأی نمایندگان رسیدگی اصل 85 لایحه تجارت لغو می شود و لایحه به كمیسیون مربوطه ارجاع خواهد شد تا بررسی های لازم صورت بگیرد و موادی كه در كمیسیون بررسی خواهد شد به مرور در دستور كار صحن علنی مجلس قرار گرفته و رسیدگی شود.
قانون تجارت مصوب 1311 است و فقط یك بار در سال 1347 اصلاح و در سال 1386 هم قانون تجارت الكترونیك به آن اضافه شد.
لایحه تجارت هزار و 261 ماده دارد.
لاریجانی: تنها برخی مواد لایحه تجارت در صحن بررسی می شود
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذكر نماینده محلات و دلیجان در خصوص بررسی هزار ماده لایحه تجارت در صحن طبق اصل 85 گفت: صرفا برخی از مواد مدنظر نمایندگان در صحن بررسی می شود.
علیرضا سلیمی در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی تقاضای عده ای از نمایندگان مبنی بر لغو رسیدگی اصل 85 قانون اساسی در مورد لایحه تجارت در تذكری گفت: این لایحه حدود هزار ماده دارد كه بررسی آن در صحن علنی در مدت طولانی انجام خواهد شد.
نماینده مردم محلات و دلیجان در ادامه با استناد به اصل 52 قانون اساسی در اخطاری افزود: گزارشی كه كمیسیون تلفیق لایحه بودجه 97 به نمایندگان ارائه كرده صرفا درباره تبصره ها بوده و درباره جداول و ردیف ها نیست، همچنین گزارشی درباره بودجه شركت ها ارائه نشده است.
عضو كمیسیون آموزش مجلس در پایان خاطرنشان كرد: این در حالی است كه در نهایت تمامی ردیف ها و جداول با هم در صحن علنی یكجا به رأی گذاشته می شود.
لاریجانی: تمام هزار ماده لایحه تجارت در صحن بررسی نمی شود
لاریجانی در پاسخ به تذكر اول سلیمی بیان داشت: شورای نگهبان مطابق اصل 85 معتقد است مواردی كه از ضرورت بالایی برخوردار است در صحن علنی بررسی شود و این ضرورت را مجلس تعیین می كند و اینگونه نیست كه هزار ماده لایحه تجارت در صحن رسیدگی شود بلكه آن تعداد كه مدنظر نمایندگان است بررسی خواهد شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان در پاسخ به اخطار بعدی سلیمی اظهار داشت: تمامی نمایندگان می توانند درباره ردیف ها و جداول در كمیسیون، كمیسیون تلفیق و یا صحن علنی نظر دهند.
تصویب دو ماده از قانون تسریع در امر تخلیه و بارگیری كشتی ها
در ادامه جلسه علنی مجلس گزارش كمیسیون عمران در مورد لایحه اصلاح قانون تسریع در امر تخلیه و بارگیری كشتی ها در بنادر بررسی و در نهایت 2 ماده از این لایحه تصویب شد.
براساس یكی از موارد اصلاحیه این قانون، سازمان بنادر و دریانوردی موظف شد برای كاهش انتظار نوبت كشتی های تجاری نسبت به توسعه و تكمیل بنادر و تأسیسات بندری و تأمین تجهیزات مورد نیاز دریایی و بندری كشور در چارچوب قوانین و مقررات حاكم بر مناطق ویژه اقتصادی و آزاد تجاری - صنعتی از محل منابع داخلی خود مندرج در بودجه سنواتی یا از محل سرمایه گذاری بخش غیردولتی اقدام نماید.
در بند دیگری از این لایحه كه به تصویب رسید مقرر شد سازمان بنادر و دریانوردی و كلیه سازمان های مسئول در امر پذیرش ورود و خروج (پاس) كشتی ها و همچنین ورود و خروج كالا به بنادر و از بنادر موظفند حداكثر ظرف مدت یكماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون نماینده خود را در محلی كه توسط سازمان بنادر و دریانوردی در بنادر كشور ازجمله شهید رجایی ، شهید باهنر ، امام خمینی ، امیرآباد ، انزلی ، نوشهر، بوشهر، شهید بهشتی ، شهید كلانتری و چابهار تأمین می شود مستقر نمایند و با مدیریت نماینده سازمان بنادر و دریانوردی بدون فوت وقت و به صورت مستمر در طول شبانه روز امور پذیرش ورود و خروج كشتی ها را انجام دهند.
در ادامه بررسی این لایحه و با نظر مجلس ماده 3 لایحه اصلاحیه قانون تسریع در امر تخلیه و بارگیری كشتی ها در بنادر برای بررسی بیشتر به كمیسیون عمران ارجاع داده شد.
تصویب طرح استفساریه چگونگی امهال وام در مناطق زلزله زده
طرح قانونی دو فوریتی استفساریه چگونگی امهال وام در مناطق زلزله زده با رأی موافق نمایندگان در مجلس شورای اسلامی تصویب شد.
نمایندگان در نشست علنی امروز (یكشنبه، یكم بهمن) مجلس شورای اسلامی طرح دو فوریتی استفساریه چگونگی امهال وام را با 163 رأی موافق، 11 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 221 نماینده حاضر در جلسه تصویب كردند.
عبدالرضا مصری به عنوان طراح طرح قانون دو فوریتی استفساریه چگونگی امهال وام در مناطق زلزله زده گفت: با توجه به اینكه موضوع استفساریه اصطلاحاتش فنی است از عموم همكاران گرامی تقاضا دارم عنایت ویژه ای به این موضوع داشته باشند و اساس دو فوریت بودن این طرح این است كه اتفاقاتی را كه در امر زلزله ایجاد می شود و جاری است بررسی می كند.
وی ادامه داد: براساس ضوابط بانك ها و موسسات اعتباری، مطالبات بانكی دو طبقه است؛ یا جاری است یا غیرجاری؛ جاری بدین معناست كه وامی را از بانكی گرفته اند و سر وقت نیز دارند اقساطش را پرداخت می كنند و غیرجاری به وام هایی گفته می شود كه اقساط سر وقت پرداخت نشده است و در حساب های مشخصی در بانك ها نگهداری می شود و هر كدام از این حساب ها تبعاتی برای مشتری و بانك دارد.
وی ادامه داد: یك جایی زلزله، یك حادثه غیرمترقبه ای حادث می شود و ما در قانونی تمدید می كنیم و می گوییم امهال وام های مردم منطقه زلزله زده در طی 2 سال صورت بگیرد و سود وام را نیز قانونگذار و دولت به بانك ها پرداخت می كند و این استناد در واژه ای كه ما استفاده می كنیم به معنای تمدید است اما امهال نزد بانك ها به معنای تمدید وام نیست و امهال همراه با یك سری محدودیت ها بدین معناست كه كسی كه وامش امهال شده است نمی تواند افتتاح حساب جاری داشته باشد و نمی تواند تسهیلات جدید اخذ كند و همچنین نمی تواند دسته چك بگیرد و لذا در عرفی كه قانونگذار امهال را تعریف می كند با عرفی كه بانك برخورد می كند دو برداشت متفاوت است.
مصری افزود: شما مشاهده كنید در مناطق زلزله زده یك نفر رفته است و برای مسكن مهر وام گرفته است و اقساطش را هم بموقع پرداخت كرده است و زلزله حادث شده و دولت تصویب كرده است كه دو سال باید امهال صورت بگیرد و در این راستا زمانی كه دولت می خواهد به این فرد وام بدهد به او می گویند شما وام امهال شده دارید و از همین رو وام جدید برای ساخت مسكن به شما تعلق نمی گیرد.
نماینده مردم كرمانشاه در مجلس تصریح كرد: آقایان تجری و نادری كه شبانه روز در منطقه زلزله زده حضور داشتند استحضار دارند الان مردم چه گناهی دارند كه برای یك واژه، مرتب بین بانك و فرمانداری، بخشداری و استانداری و بنیاد مسكن رفت و آمد كنند.
وی یادآور شد: استفساریه می گوید آیا منظور قانونگذار از امهال وام كه یك سال یا دو سال به آن فرصت می دهیم منظور تمدید است و در جواب استفساریه می خواهیم بگوییم بله جواب ما این است كه دو سال وام این فرد تمدید شود و نه كسی كه معوقه دارد یا خطاكار است این افراد كه خطاكار نبودند بلكه زلزله این مشكلات را برای افراد ایجاد كرده است.
مصری افزود: یك لحظه خود را جای كسانی بگذارید كه دیروز بر اثر طوفان 35 چادر زلزله زده ها را در منطقه سرپل ذهاب باد برد و فكر آن خانواده هایی باشید كه بدون روسری زیر چادر نشسته بودند و باد چادر را با خود برد.
خبر تكمیل می شود