لاریجانی در گفتگوی زنده تلویزیونی؛ قدردانی از رهبر انقلاب برای رفع مشكل موسسات غیرمجاز مالی

رئیس مجلس شورای اسلامی از رهبر معظم انقلاب برای كمك به رفع مشكل موسسات غیرمجاز مالی قدردانی كرد.

1396/09/12
|
10:21
|

به گزازش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، علی لاریجانی در برنامه گفتگوی زنده تلویزیونی با تبیین اقدامات دولت و مجلس برای رفع مشكلات سپرده گزاران در این موسسات افزود : این موضوع در جلسه سران قوا بحث و مقرر شد ساز و كار دیگری را برای پیگیری این مشكل تعیین كنیم كه بتوانیم اموال سپرده گزاران كه تعدادشان هم فراوان است تا حدی كه می توانیم بپردازیم و بعد به متخلفان رسیدگی كنیم .



قدردانی از رهبر انقلاب برای رفع مشكل موسسات غیرمجاز مالی



وی گفت : برای این موضوع نیاز به بهره مندی حمایت از مقام معظم رهبری داشتیم كه خدمت ایشان گفته شد و از معظم اله تشكر می كنم كه برای كمك به حل این مسئله ما را یاری كردند .

رئیس مجلس شورای اسلامی تاكید كرد: بانك مركزی را موظف كردیم كه به هیچ عنوان اجازه حضور و فعالیت موسسات غیرمجاز مالی را ندهد.


آقای لاریجانی در ادامه سخنانش در برنامه زنده تلویزیونی از شبكه یك سیما با تبیین اقدامات لازم برای حل و فصل مشكل موسسات غیرمجاز مالی گفت : در گذشته به علل مختلف برخی موسسات مالی ایجاد شدند كه بعضی از آنها بدون مجوز بودند و سودهای سنگین هم اعلام می كردند كه در رسانه ها نیز منعكس می شد و مردم نیز می خواستند از آن استفاده كنند .


وی افزود : این در حالی است كه در مجموعه اقتصاد كشور این میزان سود كشش ندارد و اینها بی مبالاتی كردند و برخی افراد هم دستگیر شدند اما یك مسأله وجود داشت و آن اینكه با میلیون ها نفر افراد سپرده گذار مواجه بودیم كه از ارقام 5 تا 10 میلیون تومان و حتی رقم های بالاتر سپرده گذاری كرده بودند .


آقای لاریجانی افزود : مسأله دیگر مجازات افراد متخلف بود و یا قصور برخی دستگاه ها كه باید این دو موضوع را از هم جدا می كردیم چون اگر به شكل متعارف می خواست بررسی شود اشكالی در موسساتی وجود داشت كه باید شكایت می شد و به دستگاه قضایی می رفت و چون رسیدگی به پرونده های حقوقی چند سال طول می كشید بنابراین بسیاری از مردم باید معطل می شدند .


رئیس مجلس اضافه كرد: در اینجا مجلس ورود كرد و از همان روزهای نخست به این موضوع توجه كردیم و در جلسات غیرعلنی و كمیسیون اقتصادی گفتگوهای بسیار شد و در آخر مجبور شدیم این مسأله را از طریق دستگاه قضایی نیز پیگیری كنیم چون به برخی از افراد این موسسات غیرمجاز باید رسیدگی می شد .


وی ادامه داد : قوه قضاییه اعلام می كرد تا دادگاه حكم ندهد نمی تواند پاسخی بدهد و پولی بپردازد چون باید اموال محاسبه و دادگاه كارشناسی كند و به یك نسبتی به سپرده گذاران پرداخت شود از آن طرف نیز با خیل عظیم مردم مواجه بودیم به این علت مجبور شدیم از ساز و كارهای دیگر استفاده كنیم .


آقای لاریجانی گفت : به این علت در جلسه سران قوا نتایج بررسی های مجلس و كمیسیون اقتصادی را مطرح كردیم و مقرر شد این موضوع با ساز و كار دیگری پیگیری شود .


رئیس مجلس با قدردانی از كمك رهبر معظم انقلاب در این خصوص افزود : درباره كاسپین خیلی جلو رفتیم و ابتدا مطالبات سپرده گذاران تا 100 و 200 میلیون تومانی پرداخت شد و گفتیم برای بقیه نیز برنامه ریزی شود به همین طریق برای دیگران نیز اقدام می شود كه بررسی و برای آن راهكار یافت شود .


وی اضافه كرد : وقت زیادی از مجلس و كمیسیون گرفته شد تا به ساز و كاری برسیم كه این فشار از مردم برداشته شود و به همین روال ادامه می دهیم هم برای كاسپین و هم برای بقیه موسسات .


آقای لاریجانی با اشاره به موظف شدن بانك مركزی به جلوگیری از فعالیت اینگونه موسسات گفت : همین امروز رئیس كل بانك مركزی اعلام كرد كه یك موسسه دیگر در حال ایجاد بود كه از آن جلوگیری شد.


وی افزود : این موضوع را در قانون برنامه درج كردیم و اختیارات كافی به بانك مركزی دادیم كه با اینگونه از موسسات برخورد شود .


رئیس مجلس تاكید كرد : موسسات مالی باید توانمندی داشته باشند و در چارچوب نظارت پولی و بانكی فعالیت كنند و مردم عزیز نیز توجه داشته باشند كه موسساتی كه چنین سودهایی می دهند اغلب دچار مشكل می شوند پس مردم از مراجعه به آنها بپرهیزند و به بانك ها و موسسات معتبر مراجعه كنند؛ بانك مركزی نیز با دقت زیاد مراقبت كند.


آقای لاریجانی همچنین گفت : مجلس از ابتدای سال با توجه به مجموعه شرایط كشور دو راهبرد را مد نظر قرار داد؛ نخست در كشور فضا آرام باشد تا كار صورت گیرد و از درگیری حاشیه بپرهیزیم و دیگر اینكه به مسائل و چالش های اصلی كشور توجه شود .

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: یكی از موضوعاتی كه ما در ابتدای سال نیز به آن توجه كردیم و گفتیم جزء موضوعات اصلی مجلس است؛ مسئله روستاهاست.


ا، علی لاریجانی در ادامه گفتگوی زنده با شبكه یك سیما در پاسخ به سؤال مجری برنامه كه پرسید یكی از موضوعاتی كه در مجلس درباره آن كار شده و مباحث زیادی نیز مطرح شد بحث توسعه روستاهاست و اعتبارات زیادی نیز برای توسعه روستاها و شكوفایی اقتصاد آنها مانند تسهیلات 10 هزار میلیارد تومان با سود و مزد كم در نظر گرفته شد و مصوبه های مجلس كه قرار است چه هدفی دنبال شد.


وی در پاسخ گفت: در ظرف 30 ـ 40 سال گذشته نسبت روستاها به شهر خیلی تغییر كرد و طبق آخرین آمارها نیز روستاییان 25 درصد هستند كه از متوسط جهانی كمتر است بنابراین باید توجه داشته باشیم كه وضعیت روستاها وقتی تخلیه می شوند دلایل آن چیست؟ به ویژه كه اكثراً در شهرها حاشیه نشین می شوند و در شهرها آسیب های اجتماعی وارد می كنند و هزینه های زیاد اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی بوجود می آورند.


وی گفت: بنابراین ما در این خصوص مطالعه كردیم تا ببینیم مشكل روستاها چیست كه مشكل كمبود آب و خشكسالی وجود داشت بنابراین چرخه اقتصادی روستا درست نمی چرخید و باید كمكشان می كردیم.


لاریجانی افزود: برای اینكه این كار انجام شود ما این موضوع را مطرح كردیم كه چگونه باید امكانات تكمیلی برای روستاها طراحی كنیم تا چرخه اقتصادی روستا برای كشاورزان صرف كند.


وی گفت: بنابراین با اذن رهبری از صندوق توسعه ملی یك و نیم میلیارد دلار گرفتیم چند بانك را مشخص كردیم و دادیم تا با سود بین چهار تا شش درصد برای روستاییان وام بدهیم تا بتوانند سیستم گلخانه ای راه بیندازند و یا در جاهایی كه می توانند میگو پرورش بدهند كه علی القاعده بومیان بهتر می توانند این كار را انجام دهند اما شرط در این خصوص وجود ندارد یا اگر یك معدن مهمی در كنار روستاهاست اكتشافاتشان انجام شود تا به اقتصاد این روستاها كمك شود یا در صنایع تكمیلی سرمایه گذاری شود.


لاریجانی ادامه داد: انواع و اقسام امور امكان پذیر است كه بنده نیز توصیه می كنم روستاییان فرزندانشان و یا دانشجویانی كه در رشته كشاورزی و باغداری تحصیل كرده اند این سمت گیری را داشته باشند چون اگر درست انجام شود و ما نیز نظارت خواهیم كرد تلاش می كنیم كه سال های دیگر نیز این را احیا كنیم و یك روندی تحت عنوان توسعه روستاها باشد تا چرخه اقتصادی روستا را تكمیل كند.

رئیس مجلس گفت: باید قانونی مستقل از بودجه و به طور دائمی مصوب كنیم كه منبع روشن و پایه داری برای مشوق های صادراتی در آن تعیین شود.


لاریجانی در ادامه گفتگوی زنده خود در پاسخ به سوالی مبنی بر اینكه چه برنامه برای حمایت هرچه بیشتر از صادر كنندگان دارید؟ افزود: تاصادرات راه نیفتد­مشكلات حل نمی شود و آتیه و فرزندان ما سرنوشت شان موقعی روشن می شود كه سرمایه گذاری جدی روی صادرات صورت گیرد. اما هم اكنون شرایط ، مقررات و بخشنامه ها برای این امر آماده نیست.


وی گفت: در قانون گذاری برای رفع موانع تولید توجهات زیادی شده و پشتیبانی درستی باید برای صادرات فراهم كنیم كه صادر كننده اطمینان داشته باشد.


رئیس مجلس افزود: امروز برندهای ما را بسیاری از كشورها آشنا نیستند و برای این كار باید هزینه كرد و برای مثال فرش از اقلام صادراتی ما است كه حدود 2 میلیون نفر را مشغول كرده است اما چرا صادرات آن افول كرده است؟ چون صادر كنندگان باید در نمایشگاه ها حضور یابند و رقابت كنند و ما باید مشوق های را برای این هزینه ها درنظر بگیریم تا موتورشان راه بیفتد.


لاریجانی گفت: ما از دولت و وزیر صنعت نیز خواسته ایم كه در این باره فكر كنند وحتی ما حاضریم قانونی مستقل ازبودجه در این بخش تصویب كنیم چرا كه بحث حمایت از صادرات در بودجه سالانه می آید اما وقتی دولت كم می آورد آن را در بخش حقوق و مزایا هزینه می كند.


رئیس مجلس افزود: ما حتی گفته ایم به عوارض واردات چیزی اضافه كنیم و برای پشتیبانی صادرات اختصاص دهیم و حتما باید در بودجه سال 97 به این موضوع توجه شود واگر دولت لایحه ندهد خودمان ورود می كنیم.


لاریجانی با اشاره به اینكه وجود نفت و گاز موجب شده است كه به صادرات توجه نكنیم گفت: باید این موضوع به طور جدی دنبال شود و مراقبت هم صورت گیرد.


رئیس مجلس در پاسخ به سوالی مبنی بر اینكه آیا افزایش تعداد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی می تواند به تحقق امر صادرات كمك كند ؟ افزود: می تواند به شرط اینكه رویكرد تغییركند.


لاریجانی گفت: هم اكنون لایحه دولت درباره مناطق ویژه جدید در حال بررسی است و چون دولت نقشه های این مناطق را با تغییر ارائه كرد تصویب آن در مجلس زمان برده است .


وی افزود: كسانی كه در مناطق ویژه و آزاد به صادرات می پردازند باید از معافیت مالیاتی برخوردار شوند.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: صندوق های بازنشستگی متأسفانه دچار مشكلاتی هستند و مشكلاتشان متنوع است.

آقای لاریجانی در پاسخ به سؤال مجری برنامه مبنی بر اینكه یكی از موضوعاتی كه چند جلسه غیرعلنی برای آن در مجلس برگزار شد و وزیر رفاه نیز برای پاسخگویی به نمایندگان در مجلس حاضر شد مسئله صندوق های بازنشستگی تأمین اجتماعی بود. قرار است چه تصمیماتی گرفته شود؛ افزود: بهترین وضعیت این صندوق ها را سازمان تأمین اجتماعی دارد كه باز هم دچار مشكل است و صندوق های دیگر مشكلاتشان بیشتر است.


وی اضافه كرد: یكی از موضوعاتی كه از ابتدای سال مطرح كردیم مسئله صندوق های بازنشستگی است اما این آتیه مردم است مثلاً صندوق بازنشستگی تأمین اجتماعی بیشترین مشكل را دارد و مربوط به كارگران نیز هست و كارگران عزیز كه با دسترنج خودشان زندگی می كنند یك حق بیمه ای می دهند و یك مقدار را كارفرما و دولت می دهد كه همه اینها برای آتیه آنهاست اما چرا این مشكل را پیدا كردند دو، سه تا عارضه داشت؛ در اداره سازمان تأمین اجتماعی سه ضلع وجود دارد كارگران، كارفرمایان و دولت.


رئیس مجلس ادامه داد: متأسفانه در دولت های قبل آمدند از این منابع موجود برای حل برخی از مشكلات دیگران استفاده كردند بنابراین به صندوق تأمین اجتماعی بدهكار شدند یا منابعی كه باید به صندوق می پرداختند به این صندوق نپرداختند در هر صورت نشان داد كه حدود 50 ـ 60 هزار میلیارد در كل بدهكاری سازمان تأمین اجتماعی وجود دارد (كه البته بحث برخورد با افرادی كه این كار را كردند بحث دیگری است اكنون می خواهم برای سلامت صندوق بحثم را مطرح كنم).


وی افزود: باید این را تأمین كنیم به طوری كه اكنون تعداد زیادی از بازنشستگان می گویند پولی كه به ما داده می شود نسبت به افراد شاغل متفاوت است و تعادل ندارد و این موضوع درست است و ما در طرح و برنامه های خود گفتیم كه باید متناسب سازی صورت بگیرد.


آقای لاریجانی گفت: هم بازنشستگان فرهنگیان و هم سایر بازنشستگان نگرانی دارند و با بنده نیز در این خصوص جلسه داشتند و حرفشان درست است اما چگونه باید تأمین شود؟! این صندوق ها باید سرپا شوند و توانمندی پیدا كنند تا بتوانند این كار را انجام دهند.
وی افزود: این جلسات ما نیز برای این بود كه چگونه می شود صندوق تأمین اجتماعی و سایر صندوق ها را توانمند كرد، یعنی بدهی ها به آنها پرداخت شود.


رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: یكی دیگر از معضلات صندوق ها این است كه یك سری واحدهای تولیدی ریز و درشت را به عنوان بدهی دولت به اینها داده اند كه آنها سود آنچنانی ندارند و این دستوری كه اخیراً رئیس جمهور دادند حول همین بحث هاست كه این بنگاه های اقتصادی كه خیلی درآمدزا نیستند اینها واگذار شود تا فربه شود.


وی افزود: بنابراین ما گفتیم این بدهی را تأمین كنیم كه صندوق تأمین اجتماعی و مانند این صندوق ها، سرمایه اولیه برای حل مسائل بازنشستگان اعم از كارگران و سایر صنوف را داشته باشند.


آقای لاریجانی گفت: این بحثش در مجلس انجام شد و پیشنهادی كه مركز پژوهش ها با كمك دولت داده بود طرح آن تهیه می شود تا در كمیسیون مطرح شود و این را برای سایر صندوق ها دنبال خواهیم كرد بنابراین ما ظرف یكی دو سال آینده آن را تعیین تكلیف می كنیم تا این مسأله حل شود تا این برای سال های آینده ما نگرانی نداشته باشد چه صندوق های لشكری و چه صندوق های كشوری كه مشكل صندوق های لشكری بیشتر است و من به وزیر دفاع گفتم كه طرحش را آماده كند و بیاورد و در مركز پژوهش ها بحث شد بنابراین ما یكی از مسائلی كه باید حل كنیم همین مسأله صندوق هاست و ان شاءالله پیگیری می كنیم با كمك دولت و هم در قانون بودجه تا مشكلات آن برطرف شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: سران قوا بر اصلاحات در اجرای اصل 44 قانون اساسی و خصوصی سازی توافق دارند.

آقای لاریجانی در ادامه سخنانش در برنامه زنده تلویزیونی از شبكه یك سیما در پاسخ به سوالی درباره اینكه اصل 44 در اجرا تا چه حد به اهداف خود رسیده است افزود : اصل 44 در اجرا خیلی مناسب اجرا نشد چون سیاست های كلی اصل 44 كه در مجمع تشخیص مصلحت نظام وضع شد و رهبری معظم آن را ابلاغ كردند بر اساس آن یك قانون خوبی در مجلس تصویب شد و هدف مهمش آن بود كه بنگاه های خصوصی در كشور شكل بگیرد و اقتصاد در دست مردم قرار گیرد و رقابت سالم و شفافیت به وجود بیاید و ثروت زایی در كشور به یك مسابقه تبدیل شود .

وی با بیان اینكه در اجرا آنچه رخ داد از این هدف یك مقدار منحرف شد افزود : به خاطر اینكه دولت ها كم آوردند برای اداره كشور این بنگاه های اقتصادی را به عنوان بدهی به دستگاه ها دادند كه این كار غلط بود .

رئیس مجلس گفت : یعنی اینكه در دولت های گذشته مثلا بدهی به وزارت دفاع داشتند، یك نیروگاه به این وزارتخانه دادند نیروگاه زیر نظر وزارت نیرو كار كند خیلی بهتر از این است كه زیر نظر وزارت دفاع كار كند، كجای این كار خصوصی سازی است؟ این كار اشتباه است.

آقای لاریجانی افزود : گزارشی اخیرا در مجلس قرائت شد كه به خوبی این مسائل را باز كرد بر اساس این گزارش، طرحی آماده شده است، این طرح را می خواهند به صورت ماده 236 ارائه كنند كه اولا با كسانی كه تخلف كرده اند برخورد شود و دوم الزاماتی گذاشته شود كه این حتما باید اصلاح شود كه دستگاه های مختلفی كه بنگاه های اقتصادی دارند باید آن را به مردم واگذار كنند.

رئیس مجلس گفت: فرض كنید مثلا من می خواهم یك كار اقتصادی انجام دهم، كی می توانم با یك دستگاه عریض و طویل دولتی كه چندین بنگاه دارد رقابت كنم؟ امكان پذیر نیست تكیه به حكومت دارم باید مسابقه در شرایط مساوی باشد، هدف اصل 44 این بود این مسابقه را آسان كند و مردم در حالت تعادل این كار را انجام دهند.

وی ادامه داد : لذا این كار باید اصلاح شود، هم در جلسه سران قوا بحث شد و همه متفق القول بودند كه باید این اصلاحات در كشور صورت بگیرد.

آقای لاریجانی تصریح كرد : یكی از موضوعاتی كه باز در مجلس اول سال هم بحث شد همین بود، حالا كمیسیون مربوطه اش گزارش داد، در مقررات پیگیری می كنیم و فشار خواهیم آورد كه این بنگاه ها به بخش خصوصی واگذار شود و شرایط رقابت به وجود بیاید.


رئیس مجلس شورای اسلامی گفت : با همه كشورهای منطقه به جز رژیم صهیونیستی رابطه ای سالم و همزیستی مسالمت آمیز را دنبال می كنیم .


علی لاریجانی در ادامه سخنانش در برنامه زنده تلویزیونی از شبكه یك سیما در پاسخ به سوالی مبنی بر اینكه آیا بعد از شكست داعش قرار است آمریكا و برخی كشورهای منطقه طرحی جدیدی را برای ناامن كردن منطقه خاورمیانه اجرا كنند ؟افزود : من فكر می كنم كار مهمی در ایران انجام شد ،شاید چند سال پیش كه این بحث دنبال می شد برخی خیلی به آن توجهی نداشتند اینكه ایران به دعوت دولت عراق و دولت سوریه كمك كرد كه با تروریسم برخورد جدی شود كار بسیار دقیق و اساسی بود هم برای امنیت منطقه و هم برای امنیت ایران .


وی گفت : اینكه شما الان می بینید كه ایران خیلی امن است پشتش خیلی فكر و كار شده است و من همین جا تشكر می كنم از سپاه قدس فرمانده مجاهد وسلحورش آقای سلیمانی خیلی زحمت كشیدند و این یك سرمایه خیلی مهمی برای كشور شد .


رئیس مجلس تصریح كرد : قطعا آنها برای ایجاد ناامنی در منطقه بحث های مختلفی دارند ولی این به بدین معنا نیست كه موفق شوند .


لاریجانی با تاكید بر اینكه ایران یك راه روشنی را در پیش گرفته است افزود : ما اگر با تروریست ها مقابله می كنیم می گوییم و كار پنهانی نداریم اما این حرف را هم می زنیم كه ما در منطقه با همه كشورهای منطقه روابط سالم و همزیستی مسالمت آمیزی را دنبال می كنیم غیر از اسرائیل و برخی كشورهای دیگر كه مسئله ساز منطقه هستند ما با همه كشورهای منطقه از جمله كشورهای حاشیه خلیج فارس دوست هستیم .


رئیس مجلس گفت : هیچ چشمداشتی نسبت به هیچ سرزمینی نداریم اینكه در مورد هلال شیعه و از این حرفها می زنند اینها یك حالت عقب افتادگی ذهنی دارند ، فكر می كنند با این وضعع یك هراسی ایجاد كنند و پولی از كشورهای منطقه بگیرند .


وی با اشاره به سخیفانه بودن گفته های رئیس جمهور آمریكا پس از دیدار امروزش با مقامات بحرین افزود : حرف های ترامپ بسیار مشمئز كننده بود كه گفت "ما كار خوبی كردیم كه امروز ده میلیارد دلار از اینها پول گرفتیم " .


لاریجانی با تاكید بر اینكه استراتژی جمهوری اسلامی روشن است گفت:ولی ایران یك راه روشنی دارد ما برای ایجاد ارتباطات سنجیده با تمام كشورهای منطقه پیش قدم هستیم هیچ چشمداشتی به هیچ سرزمینی نداریم و منظورمان این است كه آینده منطقه باید بوسیله همین كشورهای منطقه امن وسامان پیدا كند .

رئیس مجلس شورای اسلامی تغییر و تجدید نظر در برخی قوانین قدیمی را لازم الاجرا دانست.

علی لاریجانی در ادامه گفتگوی زنده با شبكه یك سیما افزود: مجلس شورای اسلامی باید برای اجرای قوانین هم وقت بگذارد زیرا شرایط زمان و مكان برخی قوانی تغییر می كند پس اصلاح پاره ای از قوانین ضروری است.


او ادامه داد: همانگونه كه رسانه های جدید پدید آمده ­است قوانین جدیدی هم برای آنها باید در نظر گرفت پس تجدید نظر در نحوه اجرای برخی قوانین الزامی است همانگونه كه نوع تجارت داخلی و خارجی تغییر كرده این بخش هم نیازمند­قوانین مدون جدید است، آنچه لازم است ثبات و اعتبار برخی قوانین مادر می باشد.


لاریجانی گفت: من هم شنیده ام كه یارانه ها فقط به افراد تحت پوشش بهزیستی و كمیته امداد تعلق خواهد گرفت اما قانون یارانه ها هنوز كامل نیست زیرا عده زیادی كه تحت پوشش كمیته­امداد و بهزیستی نیستند هم نیازمند­كمك های وسیعی هستند در شهرها و روستاها نیازمندهای زیادی وجود دارند پس باید دایره پرداخت یارانه را وسیع تركرد كه در این راستا دولت و سران قوای دیگر با هم جلسات متعددی می گذارند تا به نتیجه مطلوبی برسند، در میان سه قوه اختلاف نظر نداریم و بیشتر بر استفاده از ظرفیت ها تاكید می شود معتقدیم هیچ كدام از قوای سه گانه به تنهایی نمی توانند بار اجرایی قوانین را به دوش بكشند.
او در مورد مشكلات تولید كنندگان در ارتباط با دریافت ارزش افزوده كالاهای تولیدی از سوی دولت گفت: دولت باید بازپرداخت ارزش افزوده به تولید كنندگان را به موقع انجام دهد اصل ارزش افزوده برای ایجاد شفافیت است و به این منظور در مجلس سعی بر آن است كه قانونی برای ایجاد صندوق های مكانیزه تصویب شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دولت باید سروقت پول حاصل­از ارزش افزوده تولید كنندگان را برگردانند وگرنه این تولید كنندگان هستند كه متضررمی شوند در ضمن صندوفی مثل فرش و صنایع دستی و برخی دیگر باید از پرداخت مالیات معاف شوند.

رئیس مجلس شورای اسلامی بر لزوم اعمال فشار بر كارخانه های تولید خودرو در كشور برای رعایت بیشتر استاندارد در تولیداتشان تأكید كرد.

آقای لاریجانی در بخش پایانی اظهاراتش در ارتباط زنده تلویزیونی با شبكه یك سیما در پاسخ به پرسشی درباره قانون هوای پاك و لزوم مقابله با آلودگی هوا گفت: این مسأله ای اساسی است زیرا ما با آسیب هایی مواجهیم كه قدری هم ریشه دار است.

وی افزود: قانونی كه اخیراً تصویب شد قانون جامعی است كه باید همه بخش های آن اجرا شود.

آقای لاریجانی با اشاره به تردد شمار قابل توجهی موتورسیكلت در تهران گفت: آلودگی موتورسیكلت ها حدود شش برابر خودروهاست، در قانون هوای پاك درجه بندی كرده ایم كه صنایع باید به سمت تولید موتورسیكلت های برقی بروند.

وی با تأكید بر پیگیری های لازم برای تولید خودروهای با استاندارد بیشتر افزود: اخیراً قانون استاندارد را تصویب كردیم كه در آن سخت گیری های كافی هم هست، نمی گویم خودروهای تولیدی ما مانند تولیدات كشورهای پیشرفته و به همان نسبت استاندارد است اما باید فشار بیاوریم تا این كار را بكنند.

رئیس مجلس تأكید كرد: آلودگی برخی كارخانه ها نیز زیاد است كه باید كنترل شوند و استانداردها را رعایت كنند كه در قانون هوای پاك به این موضوع هم توجه شده است.

آقای لاریجانی گفت: اگر این قانون به درستی اجرا شود شرایط بسیار بهتری ایجاد می شود.

وی افزود: با رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز صحبت كردم آنان نیز در ای خصوص در حال فعالیتند مقرر شد برای حضور در جلساتی به مجلس بیایند و اقداماتشان را توضیح دهند، ما پیگیر این مسأله هستیم زیرا اجرای این موضوع هم برای تهران و هم برای دیگر شهرهای آلوده ضروری است.

آقای لاریجانی، غبارها و خشك بودن دریاچه هایی مانند ارومیه، قم و دیگر دریاچه های كشور را از دیگر مسائلی برشمرد كه آلودگی های سنگین ایجاد می كنند.

وی گفت: برای این مسأله نیز فكر شده است كه حق آبه هایی برای آن در نظر گرفته و ستادی برای پیگیری آن تشكیل شود.

رئیس مجلس در پایان افزود: ما در منطقه ای خشك هستیم و كشاورزی ما باید از ساختاری برخوردار باشد كه بتوانیم این دریاچه ها را احیا كنیم زیرا در غیر این صورت با مشكلات زیست محیطی مواجه می شویم.

دسترسی سریع