آغاز مرحله اول المپیاد دانش‌آموزی از فردا

رئیس باشگاه دانش پژوهان جوان گفت: رقابت مرحله نخست المپیاد دانش پژوهان از یكشنه 12 بهمن با حضور 121 هزار دانش آموز آغاز می‌شود و به مدت 7 روز ادامه خواهد داشت.

1404/11/11
|
11:00
|

سید رضا حسینی در نشست خبری با خبرنگاران افزود: المپیاد دانش آموزی با روند فعلی از سال 1402 كارش را آغاز كرد كه در سال نخست 76 هزار و در سال گذشته 86 هزار دانش آموز در مرحله نخست با یكدیگر رقابت كردند.

وی با اشاره به اینكه امسال نیز این المپیاد با شركت 121 هزار دانش آموز ادامه خواهد داشت، گفت: مرحله نخست المپیاد علمی دانش آموزی از فردا (12 بهمن ماه) با رشته زیست شناسی آغاز می‌شود كه 19 هزار دانش آموز در 285 حوزه داخلی و 20 حوزه خارجی با یكدیگر رقابت خواهند كرد.

به گفته حسینی، این رقابت‌ها به مدت 7 روز ادامه دارد كه در آخرین رویداد نیز دانش آموزان در رشته كامپیوتر با یكدیگر رقابت می‌كنند.

وی با بیان اینكه هزینه این رقابت‌ها در سه سال گذشته همچنان ثابت است تصریح كرد: با حمایت وزارت آموزش و پرورش، هزینه آن 110 هزار تومان است كه هدف ما این است تا هیچ دانش آموزی دچار فشار مالی نشود.

رئیس باشگاه دانش پژوهان جوان گفت: نتایج این المپیاد تا یك ماه آینده اعلام خواهد شد و قرار است در پایان این المپیاد از سه مدرسه، سه منطقه و سه استان برتر تجلیل شود.

وی درباره توزیع جغرافیایی شركت‌كنندگان گفت: به‌طور طبیعی استان تهران بیشترین تعداد شركت‌كننده را دارد و پس از آن استان خراسان رضوی در رتبه دوم قرار گرفته است، اما اگر رشد مشاركت نسبت به جمعیت دانش‌آموزی استان‌ها را در نظر بگیریم، استان‌هایی مانند كرمان عملكرد بسیار قابل توجهی داشته‌اند، به‌طوری‌كه استان كرمان با رشد 119 درصدی نسبت به سال گذشته، یكی از استان‌های پیشرو در این حوزه بوده است.

حسینی افزود: در مجموع 29 اداره كل آموزش و پرورش كشور افزایش تعداد شركت‌كنندگان را نسبت به سال گذشته تجربه كرده‌اند كه این موضوع نشان‌دهنده توزیع عادلانه‌تر فرصت‌های آموزشی در سطح كشور است.

وی با اشاره به تركیب جنسیتی شركت‌كنندگان گفت: 52 درصد از شركت‌كنندگان را دانش‌آموزان پسر و 48 درصد را دانش‌آموزان دختر تشكیل می‌دهند كه نشان‌دهنده تعادل قابل قبول جنسیتی در المپیاد‌های علمی است، در واقع در 12 اداره كل كشور، تعداد شركت‌كنندگان دختر از پسران بیشتر بوده است.

رئیس باشگاه دانش پژوهان جوان در خصوص شرایط فعلی و جنگ احتمالی و اینكه شرایط آزمون چگونه خواهد شد گفت: امیدواریم شاهد جنگی در كشور نباشیم با توجه به اینكه هدف ما این است تا شرایط برابر برای دانش آموزان فراهم شود و این آزمون به صورت اینترنتی برگزار نشده، اما در صورت وقوع، زمان آزمون حضوری را به موعد دیگری تغییر خواهیم داد.

وی در ادامه به شرایط فعلی حاكم در جهان اشاره كرد و افزود: متأسفانه وضعیت مطلوبی در جهان امروز حاكم نیست و بسیاری از اتفاقاتی كه رخ می‌دهد، برخلاف قوانین و مقررات بین‌المللی است.

وی با بیان اینكه كشور‌های اروپایی و آمریكا در بسیاری از موارد خودشان تصمیم‌گیرنده و ذی‌نفع هستند، افزود: در چنین شرایطی، برخی كشور‌ها امكان دفاع جدی از حقوق خود را ندارند و همین مسئله موجب بروز حوادثی می‌شود كه جهان نسبت به آنها بی‌تفاوت است، در حالی كه ملت‌ها از نزدیك شاهد این وقایع بوده‌اند.

حسینی با تأكید بر ظرفیت‌های انسانی و تاریخی كشور تصریح كرد: ایران دارای انسان‌های بزرگ و تمدنی درخشان است، از دوران طلایی كوروش كبیر گرفته تا دوره‌های مختلف تاریخی پیش و پس از اسلام، همگی نشان‌دهنده ریشه‌های عمیق فرهنگی و تاریخی این سرزمین هستند.

وی با تاكید بر اینكه این تمدن پرافتخار می‌تواند پشتوانه‌ای برای حل مشكلات امروز كشور باشد، تصریح كرد: ایران با تكیه بر آب، خاك، منابع انسانی و هویت تاریخی خود، توانایی عبور از چالش‌ها و حركت به‌سوی آینده‌ای مستقل و قدرتمند را دارد.

رئیس باشگاه دانش پژوهان جوان تأكید كرد: آنچه امروز بیش از هر موضوعی اهمیت دارد، درك درست جهان از واقعیت‌های ایران و ظرفیت‌های آن است؛ ظرفیتی كه می‌تواند نه‌تنها برای مردم ایران، بلكه برای منطقه نیز رفاه، ثبات و پیشرفت به همراه داشته باشد.

دسترسی سریع