كمك به مردم و بازسازی مناطق زلزله زده، دستور كار دولت

رییس جمهور: برای درمان، مسكن و امنیت مردم مناطق زلزله زده و كاستن از آلام آنان باید همه توان و قدرت خود را بكار بگیریم و تلاش كنیم تا خسارت های ناشی از این حادثه را جبران كنیم.

1396/08/23
|
17:11
|

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ براساس آخرین آمار اعلام شده؛ آمار جان باختگان زمین لرزه 7،3 ریشتری غرب كشور 430 تن و تعداد زخمی ها 7370 نفر اعلام شد.

به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، دكتر روحانی در جلسه ستاد مدیریت بحران استان كرمانشاه با اشاره به اینكه برادری و اخوت ما امروز مورد آزمایش است، گفت: وحدت، اتحاد و برادری میان مردم استان و سراسر كشور مشهود است و در سایه این اخوت و برادری، به خوبی از مشكلات عبور خواهیم كرد.

دكتر روحانی ضمن ابراز تأسف از حادثه تلخ وقوع زلزله در شهرهای این استان و كشته و زخمی شدن تعداد زیادی از هموطنان‌مان، گفت: مردم استان كرمانشاه از ابتدای انقلاب و حتی پیش از دوران دفاع مقدس در راه دفاع از كشور بسیار فعال و حاضر در صحنه بوده‌اند.

رییس جمهور تأكید كرد: مردم كرمانشاه پیشتاز دفاع از استقلال و عزت كشور و انقلاب بوده و امروز هم پای انقلاب و استقلال كشور ایستاده‌اند.

دكتر روحانی وقوع وقایع طبیعی همچون زلزله را آزمایشی از سوی خدای متعال دانست كه در آن كمبودها و كاستی‌ های موجود مشخص می‌شود و اظهار داشت: امروز مدیریت مسئولان در بخش‌های مختلف در معرض امتحان و آزمایش قرار گرفته است.

رییس جمهور با اشاره به اینكه در اینگونه حوادث نباید به دنبال ریشه‌های وقوع اتفاق بگردیم، چرا كه بر همه آن دلایل واقف نیستیم، گفت: امروز دولت و مسئولین محلی و منطقه‌ای مورد آزمایش و امتحان قرار گرفتند و باید تلاش كنیم تا از این امتحان سربلند بیرون بیاییم.

دكتر روحانی با اشاره به حضور و همدلی مردم آذربایجان شرقی در حادثه سیل در این منطقه و كمك به هم‌نوعان، گفت: در كرمانشاه نیز روحیه همدلی و كمك به هم‌نوعان نمایان است و اولین كسانی كه در اینگونه حوادث به امداد یكدیگر می‌شتابند، مردم هستند.

رییس جمهور با اشاره به اینكه در لحظات اولیه وقوع زلزله در كرمانشاه با وزیر كشور تماس گرفته و دستور بسیج تمامی امكانات را برای كمك به مردم آسیب‌دیده در این مناطق صادر كردم، گفت: امروز برادری و اخوت و همدلی در كشور مورد آزمایش قرار گرفته و همه ملت ایران در غم و اندوه مردم كرمانشاه شریك و سهیم هستند و برای حل مشكلات‌شان دلسوزی و كمك می‌كنند.

دكتر روحانی با تأكید بر ضرورت برنامه‌ریزی همه دستگاه‌ها و مسئولان برای تسریع در روند كمك رسانی به مردم خاطر نشان كرد: اساس بر این است كه ستاد بحران بتواند شرایط را مدیریت و شورای تأمین استان امنیت را در مناطق مختلف برقرار كند كه در این راستا نیز مسئولیت اصلی برعهده استاندار و پس از آن سایر اعضای شورای تأمین استان است.

رییس جمهور با اشاره به اینكه همه بخش‌ها و مسئولان برای كمك به مردم و انجام فعالیت‌های مربوط به خود نیاز به امنیت دارند، گفت: تقویت مدیریت صحیح بحران ، نیاز ملی است و ما باید حوادث امنیتی در مسیر كمك‌رسانی به مردم را به حداقل رسانده و از بین ببریم كه البته به دلیل آنكه كشور ما، كشوری حادثه‌خیز است، مسئولان تجارب ارزنده‌ای در مواجهه با حوادث و بلایای طبیعی دارند.

دكتر روحانی با تأكید بر ضرورت مدیریت بحران، تأمین امنیت و رفع مشكلات زیربنایی در مناطق زلزله‌زده، خاطر نشان كرد: امروز در میان مردم مناطق زلزله زده، سخنان و خواسته‌های آنها را شنیدیم كه عمدتاً در راستای تأمین نیازهای اولیه، رسیدگی به مجروحان و جبران خسارت‌ها بود و حق طبیعی مردم آسیب دیده؛ رسیدگی به نیازهای آنان ، اسكان موقت و كمك به بازسازی منازل است.

رییس جمهور با بیان اینكه باید در راستای تأمین امكانات ضروری نظیر چادر، پتو و آب آشامیدنی، اسكان موقت و بازسازی منازل، تلاش كنیم، از استاندار كرمانشاه خواست تا در راستای برقراری امنیت كامل برای تسریع در كمك‌رسانی به مردم مناطق آسیب‌دیده جلسات شورای تأمین استان را با جدیت دنبال كند.

دكتر روحانی همچنین از مسئولان ستاد بحران خواست تا تدابیر لازم برای توزیع اقلام مورد نیاز مردم را اتخاذ كند.

رییس جمهور حضور نیروهای مسلح در صحنه و امداد هوایی توسط هوانیروز و هلال احمر را بسیار تأثیرگذار در روند كمك به حادثه دیدگان عنوان كرد و از تلاش‌های آنها تجلیل نمود.

دكتر روحانی با بیان اینكه پیشنهادات بنیاد مسكن انقلاب در راستای كمك به مردم و بازسازی مناطق آسیب‌دیده در جلسه فردای دولت مطرح خواهد شد، بر ضرورت تسریع در روند اسكان موقت آسیب‌دیدگان، تأكید كرد و گفت: اگر مردم می‌خواهند در كنار خانه‌های خود چادر نصب كنند، نباید مانع آنها شویم و حتماً ایجاد اردوگاه در محلی غیر از كنار منازل مردم درست نیست.
خدمات رسانی 6 بیمارستان صحرایی نیروی زمینی سپاه در مناطق زلزله زده 16:08

معاون بهداری نیروی زمینی سپاه با بیان اینكه نیروی زمینی سپاه تعداد 6 بیمارستان صحرایی را برای خدمت رسانی در منطقه مستقر كرده است، گفت: بیمارستان امام حسین (ع) به عنوان محور در منطقه در حال انجام وظیفه است و توانسته با موفقیت مصدومان را مداوا كند.
سردار اخوان تاكید كرد: بیمارستان‌های دیگر صحرایی همچون بیمارستان صحرایی شهید قاضی (ره) سنندج در منطقه جوانرود، بیمارستان صحرایی شهید صدوقی اصفهان در اسلام آباد غرب، بیمارستان صحرایی امام حسین (ع) در سرپل ذهاب و یك بیمارستان در منطقه كرمانشاه مستقر شده تا خدمت رسانی لازم را به مجروحین ارائه كند.
معاون بهداری نیروی زمینی سپاه با اشاره به امكانات بیمارستان امام حسین (ع) گفت: این بیمارستان از ساعات اولیه حادثه به 250 مصدوم خدمت رسانی كرده و با افزایش 50 تختی؛ می‌تواند به تعداد بیشتری از هموطنان زلزله زده در منطقه خدمت رسانی كند.
وی با بیان اینكه معاونت بهداری نیروی زمینی سپاه 475 كادر درمانی را با 5 سورتی پرواز اعزام كرده است، گفت: معاونت بهداری نیروی زمینی سپاه 47 آمبولانس را در منطقه مستقر كرده است.

دسترسی سریع