پردازش و تولید محتوای فارسی در فضای وب تقویت می‌شود

پژوهشگر هوش مصنوعی دانشگاه امیركبیر، سامانه‌ای جامع برای ارزیابی مدل‌های زبانی بزرگ فارسی طراحی كرده است كه به ساماندهی تولید محتوای زبان فارسی در هوش مصنوعی و به طور كلی در فضای وب می‌انجامد.

1403/09/11
|
10:12
|

سعیده ممتازی گفت: این سامانه به كاربران كمك می‌كند تا قدرتمندترین و كاربردی‌ترین مدل هوش مصنوعی را برای تولید محتوای فارسی شامل ترجمه متن، خلاصه سازی و پردازش خط و زبان فارسی پیدا كنند.

به گفته خانم ممتازی، هدف این سامانه كه در تعامل صنعت و دانشگاه طراحی شده، این است كه تمام مدل‌های هوش مصنوعی موجود برای زبان فارسی را با هم مقایسه كند تا كاربران بتوانند بهترین و باكیفیت‌ترین مدل را به لحاظ درستی كاربرد خط و زبان فارسی، انتخاب كنند و این موضوع خود به ساماندهی وضع خط و زبان فارسی در فضای وب منجر می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشكده مهندسی رایانه دانشگاه امیركبیر افزود: این مدل برای توسعه دهندگان مدل‌های زبان فارسی هم كاربرد دارد تا ابتدا قابلیت مدل‌های جدیدشان را در كنار سایر مدل‌ها به لحاظ زبان و خط فارسی ارزیابی كنند و ببینند كجای این عرصه قرار دارند.

مسئول آزمایشگاه پردازش زبان طبیعی دانشگاه صنعتی امیركبیر ادامه داد: این مدل اكنون جامع‌ترین و قدرتمندترین سامانه ارزیابی مدل‌های زبانی فارسی است.

خانم ممتازی گفت: به واسطه فراگیر شدن هوش مصنوعی در دنیا، خیلی اوقات افراد نیاز دارند از مدل‌های هوش مصنوعی برای تولید محتوای فارسی، ترجمه متن فارسی، خلاصه سازی، پرسش و پاسخ فارسی و تحلیل احساسات زبان فارسی استفاده كنند و بدون وجود سامانه‌های ارزیابی نمی‌توانند مدل‌های فعلی هوش مصنوعی را با هم مقایسه و مدل باكیفیت را برای پردازش خط و متن و زبان فارسی انتخاب كنند.

پژوهشگر هوش مصنوعی دانشگاه امیركبیر با اشاره به ویژگی‌های سامانه ارزیابی مدل‌های زبانی فارسی گفت: این سامانه شانزده الگو را با هم مقایسه می‌كند تا كاربر دریابد كدام مدل هوش مصنوعی قدرت بیشتر و كاربرد بهتر و باكیفیت تری در زبان فارسی دارد.

سعیده ممتازی افزود: زیست‌بوم هوش مصنوعی كشور از این پس به سنجه‌ای دقیق و یكپارچه برای ارزیابی مدل‌های فارسی مجهز خواهد شد.

دسترسی سریع