وزیر نفت گفت: تقاضای ما از مردم برای صرفهجویی در مصرف گاز و سایر حاملهای انرژی به معنای مصرف نكردن نیست، بلكه مردم با كاهش یك درجه دمای سامانههای گرمایشی منازل خود، میتوانند نقش موثری در رفع بخشی از ناترازی گاز كشور ایفا كنند.
محسن پاكنژاد وزیر نفت در گفتگو با بیان اینكه دغدغه نمایندگان مجلس شورای اسلامی درباره ناترازی گاز و فرآوردههای نفتی دغدغه بجایی است، گفت: ایجاد ناترازی انرژی در كشور برای 6 ماه یا یك سال اخیر نیست، بلكه سالها فعالیت و سرمایهگذاری كه باید در حوزه تولید گاز انجام میشد با تأخیر همراه بوده است. از سوی دیگر، طرحهایی در بخش بالادستی وجود داشت كه باید به بهرهبرداری میرسید، اما تأخیرهایی در اجرای این طرحها وجود دارد. در مجموع این عوامل در ناترازی گاز در كشور تأثیر گذاشته است.
ظرفیتهای قانونی برنامه هفتم توسعه برای رفع ناترازی
وی با بیان اینكه بخشی از عوامل وجود ناترازی انرژی كنونی در كشور به مدیریت نشدن تقاضا و مدیریت مصرف و بهینهسازی بازمیگردد، گفت: ظرفیتهای قانونی بسیار خوبی در قالب برنامه هفتم توسعه در این زمینه پیشبینی شده است.
وزیر نفت با یادآوری اینكه در روزهای نخست شهریور امسال ذخایر سوخت مایع در نیروگاههای كشور با ذخایر پایدار در سالهای گذشته فاصله داشت، تصریح كرد: تأمین سوخت مایع برای تحویل به نیروگاهها بلافاصله بعد از آغاز به كار دولت چهاردهم در حوزه واردات و حوزه افزایش تولید در پالایشگاههای كشور برنامهریزی شد، همچنین كاركنان صنعت نفت با استفاده از تغییرات فرآیندی در پالایشگاههای نفت كشور و افزایش خوراك برای این پالایشگاهها توانستهاند تا حد قابل ملاحظهای تولید بخشی از فرآوردههای نفتی مورد نیاز كشور را افزایش دهند.
پاكنژاد گفت: تقاضای ما از مردم برای صرفهجویی در مصرف گاز و سایر حاملهای انرژی بهمعنای مصرف نكردن نیست، به عبارت دیگر اگر مردم بتوانند یك درجه دمای سامانههای گرمایشی منازل خود را كاهش دهند، نقش مؤثری در رفع بخشی از ناترازی گاز در كشور خواهند داشت.