دبیر اجرایی هشتمین كنگره بین المللی نارسایی قلب ایران گفت: 40 درصد از بیمارانی كه نارسایی قلبی دارند به دیابت مبتلا هستند.
دكتر وحید اسلامی افزود: بیماران دیابتی بین دو تا پنج برابر بیش از افراد غیر دیابتی در معرض خطر ابتلا به نارسایی قلبی قرار دارند.
این متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوپلاستی گفت: ممكن است در صورت رعایت نكردن مراقبت لازم تا حدود 30 درصد از این بیماران طی 10 سال به بیماریهای قلبی عروقی مبتلا شوند.
وی با ابراز تاسف از اینكه ایران در میان كشورهای منطقه دارای افزایش نرخ رشد ابتلا به دیابت بوده و هم اینك بیش از هفت میلیون نفر از جمعیت بالغ كشور به این بیماری مبتلا هستند، تصریح كرد: بین 15 تا 18 درصد از بزرگسالان در مرحله پیشدیابت قرار دارند كه مهمترین دلیل آن سبك غلط زندگی از جمله تغذیه ناسالم و كم تحركی است.
دكتر اسلامی یكی از مهمترین اهداف هشتمین كنگره بین المللی نارسایی قلب ایران را اطلاع رسانی در زمینه اهمیت شناخت و پیشگیری از بیماری نارسایی قلب در ایران بر شمرد و افزود: این كنگره از سوی گروه قلب و عروق دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی تهران و با حمایت معنوی انجمن جهانی نارسایی قلب (WHSS) و انجمن نارسایی قلب اروپا در حال برگزاری است.
دبیر اجرایی هشتمین كنگره بین المللی نارسایی قلب ایران همچنین افزود: علاوه بر دیابت، فشارخون كنترل نشده و مصرف آن دخانیات مانند سیگار و قلیان نیز بطور فزایندهای ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و نارسایی قلب را افزایش میدهد. از سوی دیگر، آلایندههای هوا نیز خطر ابتلا بیماریهای قلبی عروقی را تشدید میكند.
وی رابطه بین آلودگی هوا و نارسایی قلبی را یك رابطه مستند و چندوجهی دانست كه دارای شواهد علمی قوی است و اظهار كرد: آلایندههای هوا بهویژه ذرات ریز معلق، اكسیدهای نیتروژن و مونوكسید كربن میتواند به طور مستقیم و غیرمستقیم بر عملكرد قلب تأثیر منفی گذاشته، خطر ابتلا به نارسایی قلبی را افزایش دهد و یا آن را تشدیدكند.
دكتر اسلامی ادامه داد: مطالعات نشان داده است، افرادی كه در مناطقی با آلودگی بالای هوا زندگی میكنند، بیشتر به مشكلات قلبی عروقی مبتلا یا علائم بیماری در آنها تشدید شده است. برای مثال در شهرهای آلوده میزان مراجعه به بیمارستان به علت مشكلات قلبی در روزهای با شاخص آلودگی خطرناك حتی بین 15 تا 30 درصد افزایش مییابد.
به گفته وی از آنجا كه آلودگی هوا، بهویژه در شهرهای بزرگ و صنعتی، یك عامل خطر جدی برای ایجاد و تشدید نارسایی قلبی به شمار میرود، مداخلات برای كاهش آلودگی و افزایش آگاهی بیماران و پزشكان میتواند به كاهش بار این بیماری كمك كند.
لازم به ذكر است، همزمان با برپایی این كنگره، نمایشگاه جانبی تجهیزات پزشكی برپا شده است كه در آن دستگاههای تشخیصی و درمانی مانند اكوكاردیوگرافی، آنژیوگرافی و... مطابق با تكنولوژیهای روز دنیا و نیز جدیدترین داروهای درمانی نارسایی قلب به متخصصان عرضه شده است. این كنگره تا روز جمعه نهم آذر ماه ادامه میدارد.