رئیس جمهور: برای مقابله با آلاینده ها و آلودگی هوا، باید سوخت بسیاری از كارخانه ها و بنگاههای اقتصادی از جمله نیروگاهها را از مازوت و نفت گاز به سوخت پاك گاز تبدیل كنیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، رئیس جمهور در همایش پنجاهمین سالگرد تاسیس شركت ملی گاز ایران با تبریك این رویداد مهم گفت: همواره برای مردم ما در طول بیش از یك قرن گذشته موضوع نفت و گاز جایگاه ویژهای داشته است.
آقای روحانی افزود: مسئله نفت و گاز یك مسئله صرفا اقتصادی نبوده و الان هم نیست.
وی با اشاره به اینكه سرآغاز تولید نفت در ایران كمی بعد از پیروزی ملت ایران در انقلاب مشروطه بود و همواره موضوع نفت با سیاست توام شده است تصریح كرد: موضوع نفت در حال حاضر با سیاست خارجی و گاهی نیز با سیاست داخلی همراه است.
رئیس جمهور با اشاره به اینكه در پیروزی انقلاب اسلامی هم قدم هایی كه صنعت نفت در اعتصاب برداشت، گام های بسیار تاثیرگذار برای پیروزی انقلاب اسلامی بود خاطرنشان كرد: همواره نفت در چارچوب اوپك و فعالیت های اوپك، در روابط صادرات و واردات تاثیر گذار در سیاست خارجی است.
وی افزود: گاز هم در مرحله بعد وارد عمل شد و تاثیرات گاز امروز از یك دیدگاه حایز اهمیت بیشتری است و آن از دید انرژی پاك و هم عاملی است برای ارتباطات و روابط با كشورهای مختلف به ویژه همسایگان.
آقای روحانی با اشاره به سخنان امروز وزیر نفت در مورد برنامه دولت برای صادرات روزانه 200 میلیون مترمكعب گاز طبیعی برای كشورهای همسایه از طریق ال ان جی گفت: ایران در برنامهریزیاش اینچنین است و رابطه خود را با كشورهای همسایه و دیگر كشورها هم در زمینه گاز و هم در زمینه نفت می بیند.
* انقلابی بودن یعنی با اراده خود تصمیم گرفتن
رئیس جمهور گفت: انقلاب یعنی مستقل بودن، دست نیاز ما به سوی كسی دراز نبودن، با اراده خود تصمیم گرفتن، به رأی مردم خود متكی بودن و سر در برابر فقط مردم خود فرود آوردن.
آقای روحانی افزود: انقلابی بودن یعنی ملت آزاد ، آزادی اندیشه ، آزادی بیان ، آزادی نقد ، آزادی انتقاد .
وی با بیان اینكه نفت و گاز در بخش انرژی نقش اساسی دارد، تصریح كرد: بخشی از قدرت هر كشور وابسته به خوداتكایی و خودكفایی در حوزه انرژی است. مخصوصاً آنكه كشوری بتواند صادر كننده بزرگ در حوزه نفت و گاز باشد.
رئیس جمهور اظهار داشت: همواره مسئله انرژی و نفت و گاز، هم با قدرت و هم با توسعه و سیاست رابطه ای نزدیك داشته است.
وی ادامه داد : در ماجرای هسته ای هم شاهد بودیم وقتی تهدیدها شروع شد و از دید خودشان وقتی می خواستند تحریم ها تاثیرگذار باشد به بخش نفت ورود كردند و شروع به ایجاد محدودیت صادرات نفت ایران كردند.
روحانی اظهار داشت: این به معنای آن است كه صادرات نفت در قدرت، اقتصاد كشور و در زندگی مردم تاثیر گذاراست و این قسمت آخر برای آنها مهم بود و به دنبال تحریم هایی بودند كه در زندگی و رفاه مردم تاثیرگذار باشد.
وی افزود: خودكفایی كشور در زمینه نفت، فرآورده های نفتی و خوداتكایی در زمینه گاز، بنزین و گازوئیل مهم است.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: استقلال یك كشور در ابعاد مختلف و خودكفایی كشور در زمینه نیازمندیهای اساسی مردم به ویژه در حوزه نفت و گاز اهمیت دارد.
وی افزود: اگر می گوییم انقلاب اسلامی و اگر می گوییم باید انقلابی باشیم، در راس انقلاب، استقلال و آزادی وجود دارد .
رئیس جمهور گفت : امروزه می بینید مردم در فضای مجازی سلیقه، اراده، انتقاد و نظر خود را درباره حاكمیت و دولت و درخصوص برنامه ها و تصمیمات ابراز می كنند و امروزه نه تنها در فضای حقیقی، بلكه در فضای مجازی هم به خوبی زیبایی انقلاب و آزادی را مشاهده می كنیم.
تقریباً همه جمعیت كشور در سال 96 زیر پوشش گاز قرار می گیرند
رئیس جمهور گفت: هدفگذاری این است كه جمعیت زیر پوشش مصرف گاز را در سال 96 به حدود 95 درصد برسانیم و این یعنی تقریباً همه جمعیت كشور زیر پوشش قرار می گیرند.
آقای روحانی در ادامه سخنان خود در همایش پنجاهمین سالگرد تأسیس شركت ملی گاز ایران افزود: دولت اصرار داشت كه شبكه های اجتماعی باز باشد و به همین دلیل نیز فشارهای زیادی را تحمل كرد تا این شبكه ها باز، آزاد و با پهنای باند مناسب در اختیار ملت ایران قرار گیرد.
وی با بیان اینكه این امر یكی از اقدامات مهم دولت یازدهم بود گفت: این یكی از اقداماتی بود تا مردم مطلع و نظاره گر باشند و بتوانند نظر دهند، نقد كنند و نظراتشان را در كشور حاكم كنند.
رئیس جمهور افزود: برای انقلابی و مستقل ماندن و خوداتكا بودن یكی از مباحث قابل ملاحظه، مسئله انرژی، نفت و گاز است.
وی گفت: من امروز خدمت شما رسیدم تا از همه دست اندركاران نفت، گاز و انرژی در كشور از وزیر تا مدیران شایسته، مهندسان والامقام، پژوهشگران، محققان، كاركنان، كارگران و كسانی كه بر روی سكوها در هوای گرم و به صورت شبانه روزی در تلاش هستند تا مردم در رفاه باشند تشكر كنم.
رئیس جمهور اظهار داشت: اگر مردم در تابستان گرم می توانند در سایه خنك كننده ها ، زندگی راحت تری داشته باشند این امر در سایه انرژی است و اگر در زمستان می توانند در فضای مناسبی زندگی كنند و حتی زندگی خانوادگی گرم تری داشته باشند نیز در سایه انرژی است.
وی با بیان اینكه بار بزرگ انرژی بر دوش نفت و گاز است گفت: این وزارتخانه و همه بخش ها بار سنگین این موضوع را بر دوش دارند.
آقای روحانی با بیان اینكه آمار و ارقامی كه اعلام شد نشان می دهد مسیر تحول چگونه بوده است افزود: در سال 57 و سال پیروزی انقلاب ، تولید و مصرف گاز سالانه دو و نیم میلیارد متر مكعب بوده است و این برای سال 96 یعنی سال آینده 284 میلیارد مترمكعب است.
رئیس جمهور اظهار داشت: مقایسه این دو رقم نشان می دهد كه مسیر تحول در طول این سال ها چگونه بوده است.
آقای روحانی با بیان اینكه در سال 57 جمعیت زیر پوشش گاز كمتر از یك درصد بوده است افزود: امروز جمعیت زیر پوشش گاز 90 درصد و حتی بالاتر از آن است و هدف گذاری این است كه این امر در سال 96 به حدود 95 درصد برسد.
رئیس جمهور گفت : اینكه مصرف سوخت مایع در نیروگاههای ما در سال 92 ، 43 درصد بوده و در سال گذشته 18 درصد و امسال نیز به 9 درصد خواهد رسید یعنی آرامش و امنیت مردم.
آقای روحانی در ادامه سخنان خود در آئین پنجاهمین سال تاسیس شركت ملی گاز ایران با اشاره به رفع نگرانی ها در زمینه مصرف گاز در فصل زمستان تصریح كرد : امنیتی كه ما می گوییم به مفهوم تیر و تفنگ نیست، امنیت یعنی مردم در آرامش و آسایش باشند.
وی تصریح كرد: اخیرا در روستاهای سرد كشور در فصل زمستان سوختهایی مانند نفت سفید مصرف می شود این در حالی است كه در گذشته مردم سختی های فراوانی برای تهیه سوختهایی چون چوب و زغال متحمل می شدند و باز هم شبهایی را در سرما به سر می بردند.
رئیس جمهور با اشاره به رسیدن گاز به روستاها و شهرهای كشور افزود: در یكسال گذشته 2800 روستا زیر پوشش گاز قرار گرفت و امسال نیز چنین رقمی از روستاها و برخی شهرها در پوشش گاز قرار گرفته اند.
آقای روحانی ادامه داد: اینكه استان مرزی شرقی ما یعنی استان سیستان و بلوچستان ، زاهدان و شهرهای اطراف انشاء الله زیر پوشش گاز قرار بگیرند به معنای آن است كه صنعت گاز و شركت ملی گاز ایران در كل حركت بزرگی برای رفاه ، زندگی ، آسایش و آرامش خاطر مردم انجام داده است.
رئیس جمهور به هشدارهای شركت ملی گاز در زمستانهای گذشته در خصوص كمبود گاز اشاره كرد و گفت: اینكه این شركت در زمستانهای گذشته از ابتدای فصل اعلام می كرد كه گاز كم داریم لذا مردم كمتر مصرف كنند و حتی گاز برخی مناطق قطع و باید وصل می شد ، آرامش را در فصل زمستان و سرما از بخشی از مردم كشور می گرفت.
آقای روحانی با بیان اینكه این هشدارهای مداوم شركت گاز در تمام سالیان گذشته همیشه در یاد من بوده است افزود: اینكه در زمستان سال گذشته مسئولان ما مرتب به مردم گفتند كه برای مصرف گاز نگرانی وجود ندارد ، معنای همان امنیتی است كه ما می گوییم.
رئیس جمهور خاطرنشان كرد: امنیتی كه ما می گوییم به مفهوم تیر و تفنگ نیست، امنیت همین است یعنی مردم در آن در آرامش و آسایش باشند.
وی افزود: وقتی ما می گوییم در مصرف گاز دست ما باز است ، وضع تولید ما خوب است ، نیروگاههای ما می توانند به جای استفاده از سوخت مایع از گاز استفاده كنند آرامش دومی ایجاد می شود به معنای رفع هوای آلوده .
رئیس جمهور با بیان اینكه یكی از نگرانی های ما هوای آلوده است گفت: باید كارهای زیادی در این راستا انجام شود اما یكی از راههای نجات از این مسئله این است كه سوخت بسیاری از بنگاههای اقتصادی ما از جمله نیروگاهها از مازوت و نفت گاز تبدیل به گاز شود.
آقای روحانی این موضوع را به معنای ایجاد احساس آرامش و امنیت در مردم خواند و تصریح كرد: اینكه مصرف سوخت مایع در نیروگاههای ما در سال 92 ، 43 درصد بوده و در سال گذشته 18 درصد و امسال نیز به 9 درصد خواهد رسید یعنی آرامش و امنیت مردم.
رئیس جمهور خاطرنشان كرد: یعنی مردم احساس می كنند دیگر تحت تاثیر دود و آلودگی هوای نیروگاهی كه در محله ، خانه و شهر آنهاست، قرار نمی گیرند.
آقای روحانی با بیان اینكه انرژی پاك برای ما سلامتی می آورد تاكید كرد: انرژی پاك برای ما امنیت و آرامش می آورد .
* برنامه های همایش
معرفی توانمندیهای صنعت گاز در سطوح ملی و بین المللی، معرفی نقاط عطف صنعت گاز در طول پنجاه سال خدمت رسانی به مردم، تبیین جایگاه و نقش گاز در اقتصاد ملی، امنیت، بهبود محیط زیست، بهبود سبك زندگی و ایجاد و یا افزایش توسعه و رفاه اجتماعی، نقش گاز در صرفه جوییهای مالی صورت گرفته به واسطه جایگزینی آن با دیگر سوختها، آشنایی با دلایل لزوم صیانت از منابع ملی به عنوان میراث متعلق به تمام نسلها از جمله اهداف برگزاری بزرگداشت پنجاهمین سال تاسیس شركت ملی گاز ایران است.
از جمله برنامه های این همایش علاوه بر سخنرانی رئیس جمهور، سخنرانی وزیر نفت، وزیر صنعت، معدن و تجارت، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، دبیركل مجمع صادركنندگان گاز و مشاور اقتصادی رئیس جمهور و همچنین برگزاری پنل تخصصی با عنوان «چشم انداز صنعت گاز در نیم قرن آینده» با حضور معاون وزیر نفت و مدیرعامل شركت ملی گاز ایران و اعضای هیئت مدیره این شركت است.
تهیه فیلم مستند با عنوان «گاز، دیروز، امروز، فردا» با روایت آقای داریوش فرهنگ و به تهیه كنندگی حسین طاهری، تهیه و چاپ كتاب تاریخ شفاهی گاز حاوی گفتگو با 50 نفر از مدیران سابق و حال حاضر صنعت گاز و رونمایی از آن، چاپ و رونمایی از تمبر و فرش یادبود گرامیداشت پنجاه سالگی گاز، برگزاری مسابقه مقاله نویسی با موضوعات مربوط به صنعت گاز و انتخاب 10 مقاله برتر از بین بیش از 100 مقاله دریافتی و اهدای جوایز به برندگان در روز همایش از دیگر برنامه های این همایش است.