باید با بهرهگیری از فناوریهای دانش بنیان و نوظهور در راستای استفاده از ظرفیتهای عظیم و غنی دریای خزر گام برداشت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مركز مازندران، رئیس بنیاد نخبگان مازندران در این مراسم، دریای خزر را سرشار از منابع عظیم و غنی دانست و گفت: استفاده همزمان از این منابع و آسیب نزدن به آن نیازمند بهرهگیری از فناوریهای نوین و نوظهور است ضمن اینكه باید ستاد دانش بنیان دریایی در كشور تشكیل شود.
محسن جهانشاهی با بیان اینكه سومین جشنواره ملی دریای خزر در مسیر پیشرفت نیز بزودی برگزار می شود، برگزاری این جشنواره را فرصت مناسبی برای بروز ایده های نوی ایده پردازان دانست و گفت: همه افرادی كه در حوزه های مختلف دریایی تخصص دارند می توانند در این جشنواره شركت كنند.
وی با بیان اینكه ایران به عنوان بی بهرهترین كشور حاشیه دریای خزر محسوب می شود، تصریح كرد: چند كشور به صورت همزمان از ظرفیتهای دریای خزر بهرهمند میشوند و ایران تنها كشوری است كه از این ظرفیتها بی بهره است و باید با بهرهگیری از فناوریهای دانش بنیان و نوظهور در راستای استفاده از ظرفیتهای عظیم و غنی دریای خزر گام برداشت.
رئیس مركز مطالعات و تحقیقات دریای خزر نیز در این مراسم گفت: خزر یكی از بزرگترین دریاچههای جهان است كه از نظر وسعت 1.5 برابر خلیج فارس است.
داریوش یوسفی كبریا، با بیان اینكه تاسیس این مركز در سال 74 به صورت قانونی در كشور تصویب شده است، تصریح كرد: مركز مطالعات و تحقیقات دریای خزر برای نخستین بار میان سه استان شمالی كشور در سال 75 در مازندران راه اندازی شد.
یوسفی كبریا افزود: مرگ مسافران و افزایش تولید زباله در سواحل از جمله چالش های پیش روی دریای خزر است كه امیدواریم با به كارگیری ساز و كارهای مناسب كه مهم ترین آن فرهنگ سازی است ، این دریا را برای استفاده بهینه مورد توجه قرار دهیم.